ADÓTANÁCSADÁS

A stresszmentes, kiszámítható és optimális adózás a cég jövőjének záloga

Az adótanácsadás abban segít a vállalkozásoknak, hogy átlássák, tervezhetővé tegyék az adózással kapcsolatos kérdéseket, elkerülve a felesleges stresszt és a büntetéseket.

Az adózás minden vállalkozás életében kulcsfontosságú. A szabályok nem ismerete ebben az esetben sem mentesít a betartásuk alól, elegendő egy apró tévedés és a cégnek akár büntetéssel is számolnia kell. Adótanácsadóként többször találjuk magunkat szembe ugyanazokkal a problémákkal, ismerjük a lehetőségeket, gyorsan és pontosan irányt tudunk mutatni az adózással kapcsolatos kérdésekben. 

 

Nézzünk a jövőbe, de oldjuk meg a jelen kihívásait is 

 

Az adókkal kapcsolatos kockázatelemzés, az audit és egyes kritikus területek átvizsgálása segít a vállalkozásnak abban, hogy optimális adózás mellett minden szabályozásnak megfelelően működjön. Ahhoz, hogy egy cég vezetője stabilan és stresszmentesen tudjon döntéseket hozni a vállalkozás pénzügyeivel kapcsolatban, ismernie kell a fizetendő adókat, az azzal kapcsolatos szabályokat és a számára elérhető lehetőségeket. Így a jövőben elkerülheti a büntetést, az anomáliákat és a meglepetéseket. 

Az adózással kapcsolatos szabályozás azonban bonyolult, szövevényes és gyakran változik. Adótanácsadó segítségével a vállalkozás a rá vonatkozó adónemeket, az azzal kapcsolatos teendőket teszi rendbe úgy, hogy azok hosszú távon is fenntarthatóak legyenek. Nem általánosságokról beszélünk, hanem gyakorlati kérdésekben adunk pontos iránymutatásokat.

Vannak azonban olyan esetek, amikor már kialakult egy adózással kapcsolatos probléma, amely megoldása nem egyértelmű a vállalkozás számára. Ezeket a problémákat tapasztalt adótanácsadókkal segítünk megoldani a cégeknek.

Milyen a jó adótanácsadó?

 

Az adózás olyan terület, ami folyamatosan változik, bonyolult és annak, aki nem folyamatosan ebben él szinte átláthatatlan. Mindemellett egy apró tévedés is következményekkel, és akár nagyobb mértékű büntetéssel is jár. A vállalkozóknak így egy-egy kérdés eldöntéséhez érdemes adótanácsadóhoz fordulni. Ezzel nem csak a büntetést kerülhetik el, de stresszmentesen, és nyugodtan folytathatják munkájukat. 

A jó adótanácsadó naprakész tudásával segít abban, hogy a vállalkozó adózási ügyei rendben legyenek és ezzel együtt az éjszakái is nyugodtan, rémálmok nélkül teljenek el. 

 

 1. Adótanácsadóként naprakészen nyomon követjük  a változásokat, képben vagyunk a jogszabályok módosításaival kapcsolatban.
 2. Proaktívan segítünk a vállalkozásnak és megmutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek a biztonságos és hatékony működésben.
 3. Amennyiben törvényes keretek között találunk olyan pontokat, amelyek segítségével az adózás optimalizálható, erre javaslatot adunk.
 4. Belső elemzéseket, adózási terveket készítünk, hogy a vállalkozás megfelelő alapokra tudja helyezni a stratégiai döntéseit.

 

Vállalkozásvezetőként azonban ne várja az adótanácsadótól, hogy megtanítja a jogszabályok kijátszására,  olyan javaslatokat készít, amelyek szembe mennek a törvénnyel, vagy csalást támogatnak.

Miben segítünk adótanácsadóként?

 

Az adótanácsadó segíti a vállalkozásvezetőket abban, hogy az adózással kapcsolatos kérdésekben tisztán lássanak, a lehetőségeiket maximálisan kihasználják, és ne kelljen idegeskedniük akkor, ha egy adóellenőrzéssel találják szembe magukat.

 • Közreműködünk az adóbevallások készítésében, érthetően és átláthatóan magyarázzuk el a bevallással kapcsolatos teendőket és tudnivalókat.


 • Segítünk eligazodni az ÁFÁ-val kapcsolatban
  • belföldi és nemzetközi ügyletek esetén
  • kezeljük az iparágspecifikus ügyletek (például építőipar, gépjármű kereskedelem stb)  ÁFA vonatkozásait
  • átnézzük és véleményezzük az adóbevallásokat, megkeressük az optimalizáható pontokat

 • Tanácsot adunk az SZJA-val kapcsolatban

  • cafeteria rendszerre vonatkozó tanácsadás
  • külön adózó jövedelmekkel kapcsolatos tanácsadás, kalkuláció és bevallás készítés
  • kifizetések, juttatások SZJA és járulék vonzatának megállapítása

 • Társasági Adó tanácsadás
  • nemzetközi tranzakciók adójogi megítélése a hatályos jogszabályok megvizsgálásával
  • adókockázat mérséklésére irányuló javaslatok készítése
  • szerződések, dokumentációk adójogi vizsgálata

 • Transzferár

A transzferár kérdése azoknál a vállalkozásoknál merül fel, amelyek esetén a tulajdonos érdekkörébe több cég is tartozik, és ezek a cégek egymással üzleti kapcsolatban állnak. Ezekre a vállalkozásokra szigorú szabályok vannak érvényben annak érdekében, hogy az egymásnak nyújtott szolgáltatások árai megfeleljenek a piaci környezetnek. A transzferár kérdése bonyolult és összetett feladat, számos rétege, változója és aspektusa van. Ezen felül komoly számítási és dokumentációs háttér kell hozzá, így az ezzel kapcsolatos pontos feladatokat és folyamatokat mindig személyes megbeszélésen tisztázzuk. Mindemellett fontos, hogy a transzferár kérdése minden érintett cégben rendezve legyen, mert a transzferár politika nem megfelelő használata adóhiányhoz vezethet. 

 

 • Képviseljük a vállalkozást az adóhatóság előtt
  • az ellenőrzés előtt vagy közben felmerülő kérdések egyedi megválaszolása
  • személyes részvétel az adóhatósági ellenőrzéseken
  • hivatalos levelezés kezelése

 

Ne legyen felesleges stressz az adóhatóságtól érkező levél

Ha az adózás rendben van, akkor a vállalkozás vezetőjének nem okoz többé felesleges stresszt egy-egy megkeresés az adóhatóság részéről. 

 • a cég vezetője pontosan tudja, hogy az adózás minden területen a szabályoknak megfelelően, átláthatóan és pontosan történik
 • az adótanácsadó segít az adóhatósággal történő kommunikációban, így a vállalat vezetője és pénzügyi munkatársai nem egyedül ülnek tárgyalóasztalhoz, vagy készítik el a hatóság számára benyújtandó adatokat
 • a vállalkozó tisztában van vele, hogy nem fogják megbüntetni, ismeri a kockázatokat, így nem találja szembe magát egy olyan fizetendő összeggel, amely akár a cash-flowt is megboríthatja
 • a vállalkozás optimálisan kihasználja azokat a lehetőségeket, amelyeket a szabályozás kínál neki, így sem több, sem kevesebb adót nem fizet, mint amennyit muszáj

 

Dolgozzunk együtt az Ön vállalkozásán is!

 

Tartozzon Ön is azon cégvezetők körébe, akik nem idegeskednek az adózás miatt, értik az adók szükségességét, azok mértékét kiszámíthatóan és pontosan szerepeltetik a könyveikben.

Vegye fel velem a kapcsolatot és emeljük együtt a következő szintre a cégét!