PÉNZÜGYI TANÁCSADÁS

Jóból kiváló – pénzügyi tanácsadás segítségével

A pénzügyi tanácsadás az elméletet fordítja le olyan konkrét, gyakorlati lépésekre, amelyek segítségével a vállalkozást az élmezőnybe repítik és ott is tartják

 

A pénzügyi tanácsadás során olyan gyakorlati útmutatót adunk a vállalkozások kezébe, amivel hatékonyabbá tehetik a folyamataikat, pénzt spórolhatnak és a mindennapos nyugodt, kiszámítható működés mellett a jövőre koncentrálhatnak. A pénzügyi tanácsadás operatív problémákkal foglalkozik és azokra ad megoldást a vállalkozás számára.

 

Ismerje meg a cégét a lehető legpontosabban!

 

A vállalkozás vezetője akkor tud hosszú távon is eredményes lenni, a stratégiát támogató döntéseket hozni, ha tisztán látja, mi zajlik a cégében, hol vannak olyan pontok, ahol optimalizálni lehet, és milyen konkrét lépésekre van szükség az eredményesség növelése érdekében. Amikor valaki a saját vállalkozásában él nagyon nehéz felismerni ezeket a pontokat. A szokásjogok, a vállalati hierarchiák és az emberi kapcsolatok mind befolyással vannak arra, hogy milyen döntést hozunk, még akkor is, ha azt a legtudatosabban próbáljuk meg megtenni. 

 

A pénzügyi tanácsadás során feltérképezzük a vállalkozás jelenlegi helyzetét és gyakorlati lépésekre bontjuk a teendőket. Nem a levegőbe beszélünk, hanem pontosan és egyértelműen meghatározzuk azokat a feladatokat, amelyeket adott területen a vállalkozásnak el kell végeznie. 

 

Az operatív feladatok mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy érthetően kommunikáljunk. Abban hiszünk, hogy akkor tud jóból kiválóvá válni egy vállalat, ha a pénzügyei tudatosan vannak kezelve, a döntések pedig valid információkra hagyatkozva kerülnek meghozásra. A pénzügyi tudatosság tanulható, mi pedig segítünk abban, hogy a vezetők a jövőben a tőlünk kapott tudás segítségével egyre határozottabban, egyre jobb döntéseket hozzanak.

Jóból kiváló – pénzügyi tanácsadás segítségével

A pénzügyi tanácsadás az elméletet fordítja le olyan konkrét, gyakorlati lépésekre, amelyek segítségével a vállalkozást az élmezőnybe repítik és ott is tartják

 

A pénzügyi tanácsadás során olyan gyakorlati útmutatót adunk a vállalkozások kezébe, amivel hatékonyabbá tehetik a folyamataikat, pénzt spórolhatnak és a mindennapos nyugodt, kiszámítható működés mellett a jövőre koncentrálhatnak. A pénzügyi tanácsadás operatív problémákkal foglalkozik és azokra ad megoldást a vállalkozás számára.

Tegyen rendet Ön is

 

A pénzügyi tanácsadást képzelje el úgy, mint egy rendrakást, ami rávilágít minden problémás területre, megmondja, hogy hol vannak logikátlan lépések a cégben, gyakorlatiasan segít az optimális működés felállításában. Mindezt tisztán és a szabályoknak megfelelően teszi. Azoknak a partnereinknek, akiknek pénzügyi tanácsadás szolgáltatást nyújtunk extra erőforrást teszünk félre. A tanácsadás eredménye, hogy a pénzügyi tudatosság a természetes napi üzletmenet részeként  az egyik legfontosabb mozgatórugója lesz a vállalatnak. 

 

Kapjon választ a legfontosabb kérdésekre!

 

A pénzügyi tanácsadás nem más, mint amikor gyakorlati lépésekre bontjuk az elméletet. Megnézzük, hogy hol vannak olyan csapdák, amiket érdemes lenne elkerülni, hol vannak olyan pontok, amelyek megváltoztatásával jobban, hatékonyabban és eredményesebben tud működni a vállalkozás.

 

Ésszerű költségcsökkentés

Számba vesszük azokat a pontokat, ahol költségcsökkentésre van lehetőség. Megmutatjuk, hogy hogyan lehet optimalizálni bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy a pénz ne folyjon ki az Ön cégéből. 

 

Folyamatok optimalizálása

Átnézzük, hogy a cég folyamatai rendben zajlanak-e minden területen, vagy vannak-e olyan pontok, ahol optimalizációval, beavatkozással, egy új iránnyal hatékonyabban tudna működni. Külső tanácsadóként számos vállalkozás működésére rálátunk, így van a kezünkben számtalan olyan validált megoldás, ami hatékonyan és jól használható. Ezzel a tudásunkkal és tapasztalatunkkal felvértezve racionalizáljuk a cég erőforrásait – humán erőforrást, anyagi erőforrást, működéshez szükséges erőforrásokat.

 

Szerződéskötési folyamatok

A szerződések megkötésének és gondozásának folyamata különösen fontos a vállalkozások életében, hiszen sok múlik egy-egy nem teljesítésen, rosszul meghatározott fizetési határidőn, a vállalkozás számára kedvezőtlen kondíción. A pénzügyi viták egy jelentős részének a szerződés az alapja. Pénzügyi tanácsadóként ugyan nem vagyunk jogászok, de a szerződések pénzügyi részét ismerjük, azok következményeit reálisan tudjuk felmérni.

 

Legyen rend a bejövő és kimenő számlák között

Ne bízza a véletlenre a számlák teljesítését és kiállítását. A fizetési késedelmek vevői és beszállítói oldalon is nem csupán anyagi veszteséggel járhatnak, de a kapcsolatok megromlását is eredményezhetik. A bejövő és a kimenő számlák okos menedzselése elsőre nem tűnik bonyolult feladatnak. De elég egy apró porszem a gépezetbe és olyan hibákat véthet a vállalkozás, amely komoly anyagi károkat okozhat. 

 

Kiszervezzem? Megoldjam magam?

Örök dilemma egy vállalkozó számára, hogy melyek azok a tevékenységei, amelyek hatékonyabbak lennének, ha kiszervezné, és melyek azok, amelyekre érdemes belső erőforrást fenntartania. A pénzügyi tanácsadás során segítünk a dilemma feloldásában és konkrét javaslatot adunk atekintetben, hogy mit érdemes kiszervezni, és mit nem.

A hatékony és jól szervezett pénzügyi tanácsadás nem csak a céget teszi rendbe, de a vezetők élete is egyenesbe kerül

 

A vállalkozás pénzügyeivel minden nap foglalkozni kell, és minden nap ugyanazon a színvonalon. Olyan ez, mint az élsport. Ha egy élsportoló a heti 7 edzésből csak 3 alkalommal teszi oda magát sosem válik bajnokká. Ugyanúgy nem fog a cég sem az élvonalba tartozni akkor, ha a folyamatok elhanyagoltak, hatékonytalan a működése, nincsenek rendben a pénzügyei, problémásak a szerződései. Az ilyen vállalkozások vezetői mindennapos munkájukat folyamatos tűzoltással és operatív ügyek kezelésével töltik ahelyett, hogy a lényegre fókuszálnának. 

 

A pénzügyi tanácsadás nem csak rendbe teszi a jelenlegi folyamatokat, de segít a fejlődésben is.

  • A segítségével megtakaríthatóak a felesleges költségek, a többletpénz pedig a továbbfejlődésre költhető
  • Hosszú távon stabil és biztonságos működést tesz lehetővé, amellyel nem csak a vezetők motivációja nő, de a munkatársak ekötelezettsége is javítható
  • A cash-flow stabillá válik, így nem kell többé azon idegeskedni, hogy nem lesz elegendő forrás a munkabérek vagy az adók kifizetésére
  • Pontosan láthatóvá válik, hogy a vállalkozás pénzügyi helyzete mennyiben támogatja a stratégiai célokat, és hol van szükség további beavatkozásra

 

A pénzügyi tanácsadás végén a vállalkozás vezetői és munkatársai pontosan tudni fogják, hogy mit, hogyan és milyen fókusszal csináljanak rövid és hosszú távon annak érdekében, hogy a cég kiemelkedően működjön. Minden folyamat optimalizálásra kerül, a legkényesebb pontokon is rendet teszünk. Ha nem is tudunk optimalizálni egy ponton sem – bár a tapasztalataink szerint erre kicsi az esély – a tanácsadás hatalmas hozadéka az lesz, hogy világosan érteni fogja a vezető  mi, miért történik a cégében.

 

A tisztánlátás segít abban, hogy a vezetők az aggódás és a találgatás helyett oda tegyék az energiájukat, ahol valóban szükség van rá. Ez nem csak a vállalkozás hatékony működését segíti elő, de mindenki számára megspórol számos álmatlan éjszakát és idegeskedéssel töltött órát.

 

Dolgozzunk együtt az Ön vállalkozásán is!

Egy tapasztalt külső szakértő friss gondolatokat, növekedést, kiszámíthatóságot és nyugalmat hoz az Ön vállalkozásának életébe is. Vegye fel velem a kapcsolatot és emeljük együtt a következő szintre a cégét!