CREDIT MANAGEMENT

A ki nem fizetett számlák kiszámíthatatlanná teszik a jövőt, veszélyeztetik a cég működését, és álmatlan éjszakákat hoznak a vezetőknek. A hatékony credit menedzsment csökkenti a kintlévőségeket, a kitettséget és a vállalkozás biztonságban tudhatja a működéséhez szükséges forrásokat.

 

Az időben nem térülő számlákkal kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy veszélyeztetik a vállalkozás cash-flowját, bizonytalanná teszik a fizetőképességét, elmaradnak fejlesztések, a cég nem tudja megtenni a növekedéshez, stabilizálódáshoz szükséges lépéseket. Ráadásul könnyedén előfordulhat az a helyzet, hogy az elmaradt bevételek miatt Ön sem tudja kifizetni a vállalkozás felé támasztott követeléseket, és elindul a körbetartozás. Nem mellesleg a cég vezetői ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, ami valóban a feladatuk, futnak a pénzük után.

Credit menedzsment, mint prevenciós eszköz

 

Megfelelő eszközökkel a kintlévőségekkel kapcsolatos kockázat jelentősen csökkenthető. Ha minden információnk megvan ahhoz, hogy a vevőinkkel kapcsolatos döntéseket meghozzuk, akkor minimalizálhatjuk azoknak az eseteknek a számát, amelyek végül  problémásak lesznek. 

 

Ne felejtse! Egy rossz döntés kijavítása sokkal több energiát és pénzt igényel, mintha megfelelő időt és odafigyelést szentelnénk az elején a munkának. A megfelelő credit menedzsment rendszer kidolgozása segít elkerülni a rossz döntéseket, és hatékonyan támogatja cégünk jövőjét.

 1. Vevőminősítő rendszer felállítása

A vevőminősítéssel gyakorlatilag azt határozzuk meg, hogy melyik vevőnkkel mennyi pénzt kockáztatunk.

Ha megfelelő szempontok alapján értékeljük a vevőinket, akkor könnyedén elkerülhetjük a nem fizető, magas kockázatú ügyfeleket. 

 2. Kockázatkezelés

A nemfizetés kockázata csökkenthető a megfelelő eszközrendszerek (jelzálogok, kintlévőségbiztosítás, kezességvállalás, váltó, stb)  bevonásával. Ezeket az eszközrendszereket kell úgy kialakítani, hogy támogassa az ügylet létrejöttét, úgy, hogy a lehető legkevesebb kockázatot vállaljuk a szerződéssel.

 3. Szabályzat a szerződéses  feltételekkel kapcsolatban

Minden üzleti környezetre van egy jellemző credit menedzsment profil. Ez tartalmazza például az elvárható fizetési határidőket, az alkalmazható kockázatcsökkentő elemeket és a kintlévőségkezelési folyamatot. Ha ezt jól meghatározzuk és minden új partnerszerződésben automatikusan alkalmazzuk, akkor vevővesztés nélkül juthatunk el a minket megillető bevételhez, nyereséghez.

 

A kitettség és a kockázat csökkentésével minimalizálhatjuk azt a kockázatot, amit a partnerkapcsolatainkkal együtt vállalunk. Gondolja csak végig. Ha az Ön cége tegyük fel 20%-os profitrátával dolgozik, és nemfizetés miatt nem jut hozzá 1 egységnyi árbevételhez, akkor ennek ellensúlyozása érdekében 5 egységnyi árbevételt kell generálnia. 

 

Nem titkoljuk, az elején nagyobb erőfeszítésre van szükség, de a nagyobb energia befektetésért cserébe a cégünk stabilitása nem kerül veszélybe. 

Credit menedzsment a problémák azonnali megoldása érdekében

 

Minden gondos előkészítés ellenére is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a vevőink nem, vagy csak nagyon késve fizetnek. Ilyenkor a hagyományos követeléskezelés eszközeihez nyúlunk. Vállaljuk az egyedi és a tömeges ki nem fizetett számlák behajtását is. A hatékony behajtást szoftveres támogatással végezzük. A követelés érvényesítésében komoly jogi csapat segíti a munkánkat.

 

Mire számíthat a közös munka során?

  • Felmérjük a cégnél a credit menedzsment állapotát
  • A vállalkozás fordulhat hozzánk olyan igénnyel, hogy  csak a legegyszerűbben alkalmazható, mégis gyorsan és hatékonyan eredményt hozó tanácsokkal lássuk el
  • Ha a vállalkozás úgy dönt, akkor teljes rendszereket dolgozunk ki, és akár a működtetésben is segítünk

 

A credit menedzsmet olyan, mint a futás. Bele kell kezdeni, és ha már a vállalkozás időt és energiát fektet bele, akkor biztosan eredményeket fog elérni. Az eredményesség pedig fokozható akkor, ha szakértő kezekbe adjuk a munkát.

 

Dolgozzunk együtt az Ön vállalkozásán is!

 

Tartozzon Ön is azon cégvezetők körébe, akik nem aggódnak a ki nem fizetett számlák miatt, hanem arra fókuszálhatnak, ami valóban a feladatuk. Új ügyfelek szerzésére, kollégák menedzselésére és folyamatok optimalizálására.  Vegye fel velem a kapcsolatot és emeljük együtt a következő szintre a cégét!