INTERIM GAZDASÁGI VEZETÉS

Interim gazdasági vezetés – a növekedés motorja

Tegye Ön is gyorsítósávba cégét egy interim gazdasági vezető segítségével

 

Az interim menedzser szakmai tapasztalatának átadásával, külső szemléletével a szervezet számára legégetőbb problémák megoldásában, a növekedésben, a folyamatok javításában és a vállalkozás teljes működésének hatékonyabbá tételében segít. 

 

Az interim vezető – hatékony és elfogulatlan segítség a vállalkozásoknak

Az interim vezetők átmeneti időszakra kerülnek kinevezésre a vállalkozásokhoz, általában akkor, amikor a cég működése problémás, vesztett a hatékonyságából, vagy nem tud lépést tartani a piaccal és a konkurenciával. Az interim vezető bevonása akkor is nagy segítséget jelent a vállalkozás számára, ha az épp nagy növekedés vagy változás előtt áll. 

 

Egy jó interim menedzser tanácsadó, senior felsővezető, pojektmenedzser egyszemélyben, aki megfelelő tapasztalattal és tudással veszi át a vállalkozás adott területén a kormánykereket. A problémákat hatékonyan oldja meg, a változásokat tudatosan menedzseli, a vállalkozás teljes életét magasabb fokozatra kapcsolja.  

Mikor van szükség interim gazdasági vezető bevonására?

 

A vállalkozás több szempontból is kerülhet olyan helyzetbe, amikor szükség lehet egy “átmeneti” megoldásra. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy – bár az interim vezetés – átmeneti megoldást jelent, a legtöbb esetben egy ilyen szakértő bevonása a kulcsa annak, hogy a cég tovább növekedjen. 

 

  1. Tapasztalt munkatársak pótlása, helyettesítése

Megfelelő szakértőt, főleg vezetői pozícióra nehéz találni. A kiváló munkatársak hiánya hónapokra megbéníthatja a cég működését és visszavetheti a fejlődést. A hosszú távú célok elérhetetlenné válnak, a folyamatok akadoznak, a munkatársak motiváltsága ködbe vész. Ennek a helyzetnek az áthidalására kiváló választás az interim menedzser, aki azonnal elérhető, független és tapasztalt.

 

  1. Változásmenedzsment

A nagyobb változások, új stratégia gyakorlati megvalósítása plusz terhet ró a vállalkozás vezetőire és munkatársaira. A cég ismeretlen területekre téved, ahol nem minden esetben tudja alkalmazni a hatékony folyamatokat. Az interim menedzser segítségével a vállalkozás elkerüli a kísérletezést, a tévutakat és a zsákutcákat. A változás fájdalommentes, hatékony és előre mutató lesz.

 

  1. Növekedés segítése

Egy-egy új lépcsőfok, felvásárlás, más területek integrálása hatalmas lehetőség egy vállalkozás számára, főleg akkor, ha ezt a folyamatot jól menedzseli. Egy interim vezető nem csak a vállalkozás eddigi tapasztalataiból építkezik, hanem rálát más vállalkozások működésére is, így könnyedén és gyorsan tud szállítani működő, validált megoldásokat. 

Előny a vállalkozásoknál

 

A jó interim vezető alkalmazása számtalan előnnyel jár a vállalkozás számára. Amikor emellett a modell mellett dönt, akkor egy olyan szakértő kezébe adja a kormányt, aki egészen másként gondolkozik, mintha beosztott lenne. 

 

 • az interim vezető ahhoz szokott hozzá, hogy mindig új helyre megy, így nagyon gyorsan át kell látnia a vállalkozás működését. Ehhez megfelelő módszerekkel, készségekkel és képességekkel rendelkezik
 • mentes a szokásoktól és a hierarchiától, így javaslatainak egyetlen mozgatórugója az lesz, hogy sikerre vigye a vállalkozást
 • egy interim vezető érdeke a sikerorientáltság, hiszen ha nem mutat fel eredményeket, akkor gyorsan és könnyen leváltható
 • nem hagyja magára a vállalkozás vezetőjét, sőt jelentős mennyiségű terhet vesz le a válláról. Így a vezető arra tud fókuszálni, amiben valóban jó, az interim menedzser segítségével pedig olyan döntéseket tud hozni, amelyek a rövid és hosszú távú eredményességet egyaránt garantálják
 • addig marad a cégnél, amíg a vállalkozás meg nem találja a megfelelő embert. Az interim vezető pontosan tudja, hogy átmeneti időszakra szól a megbízása, így amikor megvan a megfelelő gazdasági vezető az átmenet barátságos és problémamentes lesz. Nincs több felmondási idő alatt elkövetett baki, át nem adott információ, vagy akár gondatlanság miatt elcsúszó feladat
 • az interim vezető a cég hosszú távú sikerének megalapozására kapott megbízást, ezt tartja szem előtt minden lépésénél és javaslatánál
 • olyan kényelmetlen döntéseket is felvállal, melyet a korábbi vezetőség – akár személyes indokkal, akár bármilyen más motivációval – nem vállalt fel.

Az interim vezető megéri a pénzét

 

Az interim gazdasági menedzsment az első árajánlat olvasásakor drágának tűnik. De nézzünk egy kicsit a számok mögé. 

 

 1. Az interim menedzser azonnal munkába tud állni és szinte rögtön kamatoztatja a tudását és a tapasztalatát.
 2. Amellett, hogy viszi tovább az üzletet, folyamatosan optimalizálja a folyamatokat cégfejlesztésbe is kezd. A munkáját egyaránt jellemzi a folytonosság és a javítás. 
 3. A tulajdonos, cégvezető felé nincs függő viszonya, így a javaslatait nem befolyásolja a cég gazdasági érdekein túl egyéb tényező.
 4. Az interim gazdasági menedzser független tanácsadó, a jelenlétével érezhetően gyorsabban történnek meg a változások, így a cég nem veszít a késedelmes lépések miatt.
 5. Az interim menedzser belülről látja a folyamatokat és a cég működését, és ezt a tapasztalatát kiválóan tudja haszosítani akkor, amikor az utódja kiválasztásáról lesz szó.
 6. Az elhúzódó kísérletezgetés és az elmaradt döntések sora nagyságrendileg többe kerül a vállalkozásnak.
 7. Tudja, hogy drága, így törekszik arra, hogy minél hatékonyabban működjön.

Hogyan segítjük mi a vállalkozások működését?

 

Interim gazdasági menedzserként gyorsan felvesszük a fonalat, annak érdekében, hogy az operatív folyamatok továbbra is gördülékenyen menjenek. Ez a stabilitás rendkívül fontos minden vállalkozás életében, hiszen stabil alapokról lehet a későbbiekben tovább építkezni. A szállítókkal, vevőkkel azonnal felvesszük a kapcsolatot, és képbe kerülünk a vállalkozás aktuális pénzügyi helyzetével kapcsolatban. 

 

A mindennapi működés biztosítása mellett sokéves tapasztalatunkkal és külső szemként optimalizáljuk a folyamatokat és kezdjük el a hosszú távú építkezés. Az interim gazdasági menedzser egyik nagy előnye, hogy nem csak egyetlen cég működését ismeri, így gyorsan és hatékonya tud már validált működési mechanizmusokat beépíteni.

 

Dolgozzunk együtt az Ön vállalkozásán is!

 

Egy tapasztalt külső szakértő friss gondolatokat, növekedést, kiszámíthatóságot és nyugalmat hoz az Ön vállalkozásának életébe is. Vegye fel velem a kapcsolatot és emeljük együtt a következő szintre a cégét!